Lyssna på nyhetsbrevet


Läs nyhetsbrevet


Hej kära läsare


Tackar för alla glada tillrop och att ni tar er tid att skriva och tala om att ni uppskattar det jag delar med mig av:-) Brinner för att höra att något blivit enklare på grund av någon insikt du fått när du läser.

Vi vill ju alla känna att vi gör skillnad på något vis så denna vecka funderar jag just på hur vi alla kan göra verklig skillnad.  Skriv gärna och berätta vad du blir inspirerad till att göra efter att du har läst…

Ditt liv är ett mästerverk – upptäck det!

” Vi själva tycker att det vi gör bara är en droppe i havet. Men havet skulle vara mindre om det saknade denna droppe. ”

Moder Teresa

Vill du göra skillnad?


Så har då höstterminen dragit igång på allvar vilket för alla föräldrar till mindre barn innebär att det ska skjutsas från det ena stället till det andra. Från hemmet till dagis och skola. Från dagis och skola till fotboll, ishockey, gymnastik, dans, judo, skatehallar och andra aktiviteter som bara måste fås till. Vi susar omkring i allt högre hastighet som om barnen inte hade en chans till ett vettigt liv utan konstanta aktiviteter.

Det som kanske missas i allt det här är allas vår fundamentala vilja att göra skillnad på något sätt. Vi gör dessutom ofta mer för andra än vi någonsin skulle orka göra för oss själva. Kanske en av de finaste drivkrafterna i den mänskliga själen. Tillsammans med att vi alla vill att det ska bli bättre på något sätt. Om inte för oss så åtminstone för nästa generation.

För precis som ett lejon föds med allt som behövs för att vara ett lejon föds vi med allt som behövs för att vara människor. Det är skälet att det är lika självklart att vi tittar på världen omkring oss och undrar hur vi kan förbättra den som att ett lejon ser vilken gnu som är enklast att fälla. Att inte rikta vår potential i den riktningen kommer därför leda till att vi tycker att ”något” saknas.

Därför blir en av de fundamentala frågor som vi alla borde ställa oss: Hur vill jag göra skillnad i världen och vilka steg kan jag ta idag? Visionen kan vara hur stor eller liten som helst, men stegen är alltid möjliga att ta varje dag. Ibland räcker det att som min treåring gjorde igår plocka upp lite skräp ur torgbrunnen och springa och lägga det i soptunnan.

Allt från Coca-Cola flaskor, ölburkar och plastpåsar lämpades energiskt över där. Något i det här slog an en sträng hos honom för han pratade om det hela vägen hem. Så liten han är förstod han att han lämnat världen något bättre och att det var i linje med hur det borde vara. Hans ansikte kunde vara med på Wikipedias sida för både tillfredsställelse och stolthet.

Så enkelt att göra men samtidigt så enkelt att låta bli att göra. Samma med att be om förlåtelse från hjärtat och skapa en bro snarare än att vara tyst eller så fortsatt split. Att bygga snarare än att riva. Känslan talar om vilket som ligger mest i linje med vad som är naturligt snarare än normalt. Lite som när vi sitter med bra hållning i linje med gravitationen. Det känns knappt. Luta lite åt något håll och anspänning börjar i någon muskel. Ett säkert tecken på att du inte längre är i linje med gravitationen.

Så hur kan du göra skillnad i världen omkring dig? Vilka/vilket steg kan du ta idag? Är det att skjutsa med ett leende och skön attityd istället för med trötthet och irritation? Vara en positiv energi på arbetsplatsen? Ha kuraget att stå upp mot intolerans, rasism, och andra splittrande krafter som nu tycks spridas som ett tankevirus i alltför många länder?

Inte vet jag men det jag vet är att kraften bakom livet är tillgänglig och väntar på att användas för något vettigt. Stort eller litet spelar ingen roll – det viktiga är att se att du kan börja göra något redan idag!

”Vi själva tycker att det vi gör bara är en droppe i havet.
Men havet skulle vara mindre om det saknade denna droppe.”

– Moder Teresa

Veckans Boktips


The Hidden Life of Trees
av Peter Wohlleben

Det är underbart med böcker som på något vis påverkar så djupt att det finns ett före och ett efter läsandet. Det här är en av de böcker som har den effekten. Du kommer aldrig att vandra genom en skog eller titta på växter på samma sätt efter att ha läst den här boken. En djupare känsla av fascination och uppskattning för livet och alla dess former kommer att följa dig på vägen.

Köp boken

Fler boktips hittar du under rubriken Boktips

Dela


Dela gärna med dig av nyhetsbrevet via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna.

Copyright


Innehållet i detta veckobrev får kopieras och distribueras för icke kommersiella skäl, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer. Copyrighten upprätthålles av din personliga ärlighet och integritet.

The Hidden Life of Trees

av Peter Wohlleben

Köp Boken

PRENUMERERA

Varje vecka skickar jag ut ett gratis coachbrev. I det delar jag med mig av tankar och idéer som jag tror kan hjälpa dig att få ut ännu mer av livet. Skulle du vilja ha det direkt till din inkorg så kan du anmäla dig här.

[mc4wp_form]